Sigurnost

Koristimo napredna tehnološka rješenja i sredstva za prenos i zaštitu prenosa i čuvanja podataka. Poduzimamo sve mjere kako bi zaštitili podatke o korisniku. Zahtjevamo od korisnika unos ličnih podataka (ime, prezime, adresa, broj telefona, e-mail adresa) u obrazac prilikom zaključivanja kupovine. Pristup podacima o korisnicima stranice je ograničen. Pristup podacima imaju samo odgovorne osobe zaposlene koji iste podatke koriste kako bi održali kvalitetne usluge prema kupcima ili korisnicima stranice u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka u BiH.
Kupac je sam odgovoran za pristupanje stranici i sam će se brinuti za sigurnost korisničkih podataka i lično je odgovoran za povjerljivost pristupne šifre. Kupac snosi punu odgovornost za tačnost podataka koje navodi prilikom naručivanja.
Svoju online kupovinu na obavljate sigurno zahvaljujući kriptovanoj formi SSL (TLS) protokola i PKI (public key infrastructure) sistema. Za dodatna pitanja vezana za sigurnost i zaštitu podataka obratite se na e-mail adresu shop@dragstor.ba

IP Adresa

Koristimo IP adrese u svrhu analize i obrade podataka o proizvodima koji korisnici potražuju i kupuju. Također, kako bi smo pratili kretanje posjetioca naše stranice i sakupili što više podataka u cilju što kvalitetnije usluge korisnicima i posjetiocima stranice. IP Adresa nije vezana za lične podatke korisnika ili posjetioca stranice i nije moguće identifikovati osobu uz pomoć IP adrese. Strogo čuvamo podatke i dostupni su samo našim određenim zaposlenicima kojima su podaci potrebni za kvalitetan rad i kvalitetniju uslugu.

Cookies

Koristimo tzv. kolačiće ili cookies u cilju poboljšanja usluge našim krajnjim korisnicima i posjetiocima. Kolačići ne sadrže lične podatke određene osobe i ne mogu se dodjeliti korisniku. Uključivanjem kolačića na vašem web pretraživaču ne čini nikakvu štetu vašem računaru i ne sadrži nikakve zlonamjerne aplikacije niti viruse. Svrha kolačića je da skuplja određene informacije i čuva određene tekstualne datoteke na vašem računaru. Kolačići skupljaju informacije kao što su podaci o broju posjeta određenim sajtovima. Koristimo kolačiće u cilju dobivanja određenih informacija, koje koristi kako bi poboljšali usluge korisnicima ili posjetiocima naše stranice. Svi podaci su informativnog karaktera i ni u kakvom slučaju ne ugrožavaju privatnost ili odaju identitet osobe.

Linkovi

Davati ćemo linkove za povezivanje na druge internet stranice. Sadržaj na tim internet stranicama je izvan naše kontrole i nismo odgovorni za ono što se prikazuje na tim stranicama, niti smo odgovorni za štete koje su nastale prilikom posjećivanja takvih stranica.
Našim posjetiocima savjetujemo da pročitaju izjave o privatnosti, uslove korištenja i zaštite ličnih podataka svake internet stranice koja prikuplja lične podatke.

Newsletter

Od korisnika ćemo tražiti kontakt informacije poput imena i e-mail adrese ukoliko korisnik želi da se prijavi na naš newsletter.

Zaštita ličnih podataka

Poduzimamo sve mjere kako bi zaštitili podatke o korisniku, kupcu ili posjetiocu stranice. Svi podaci koje korisnik unosi u obrazac za registraciju ili prilikom kupovine (npr. lični podaci, adresa itd.) su zaštićeni i šifrirani.
Korištenje podataka je ograničeno i ozbiljno shvatamo zaštitu ličnih podataka i pridržava se Zakona o zaštiti ličnih podataka u BiH. Koristimo neke od tih informacija anonimno u skladu kvalitetnije usluge. Informacije koje se prikupljaju koriste se u svrhe statističke analize i strogo se čuvaju. Informacije koje prikupljamo su informacije o tome šta naši posjetioci pretražuju, kupuju, koje stranice posjećuju, broj klikova, broj posjeta i te informacije se koriste u cilju poboljšanja ponude i jednostavnijeg korištenja stranice.
Informacije koje se prikupljaju koriste naši određeni zaposlenici i koriste ih kako bi obavljali svoj posao i dostupne su samo njima. Svi naši zaposleni koji imaju pristup datim informacijama odgovorni su za poštivanje Zakona o zaštiti ličnih podataka u BiH.
Obavezujemo se da date informacije neće koristiti u druge svrhe.